Direktlänk till inlägg 15 januari 2011

Dr. Davis...Telephone please... Dr. Davis...

Av Mattias - 15 januari 2011 11:37

Vem är Dr. Davis?

Queensr˙ches album 'Operation mindcrime' från 1988 inleds med ett intro 'I remeber now'. Någon kallar via ett högtalarsystem efter en 'Dr. Davis' och denna Dr. Davis har tydligen ett väntande telefonsamtal. Som titlen tyder på så får man direkt en assosiation att vi befinner oss i sjukhusmiljö vilket man senare klargörs tydligt.  Efter detta hör man tydliga fotsteg, som tofflor i en korridor, kan detta vara Dr. Davis? En dörr öppnas och en person tar till orda. Dr. Davis skulle i detta fall vara en kvinna och en ond kvinna som vill droga vår kära huvudperson som tydligen ligger i sjukhussängen och kämpar för att återfå sitt minne.


Mötley Crüe inledar sitt album 'Dr Feelgood' från 1989 med introt 'T.nT. (Terror ´n Tinseltown)'. Efter ett litet musikcrichendo hör man tydligt ett bultande hjärta samtidigt som det i ett högtalarsystem ropas ut "Dr. Davis...Telephone please.." Som sedan avbryts med tjutande sirener och en tydlig "hi-speed crash".


Är detta samma Dr. Davis? Kan det vara samma ställe fast på olika platser? Är Dr. Davis även Dr. Feelgood? Om det inte är samma plats och tillfälle, vad har hänt under året som gåt mellan 88, mindcrime och 89 Dr. Feelgood?


En sak är säker, Dr. Davis verkar ha många järn i elden?


Har Dr. Davis dykt upp i några fler intron?


Spotify:

Queensr˙che – I Remember Now

Mötley Crüe – T.n.T (Terror 'n Tinseltown) - International


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mattias - 21 augusti 2016 13:36


https://soundcloud.com/mattias-fabricius/hurt #drums #demo #homemade #garageband #guitar ...

Av Mattias - 5 juli 2016 07:20

https://www.youtube.com/watch?v=Zgip-IZlxvg

Av Mattias - 11 juni 2016 09:12


My singel release! open.spotify.com/album/5Xvj7aJz?. #rock #metal #guitar #Spotify #singel #release ...

Av Mattias - 6 juni 2016 10:49


Med rykande start återvänder Livewire med en egenskriven låt!   https://soundcloud.com/mattias-fabricius/remain_alt     #rock #metal #soundcloud #unsigned #homemade #Guitar #Solo #guitarsolo #garageband...

Av Mattias - 11 mars 2011 12:31


Megadeth - Countdown to Extinction (1992)   14/7 (undertecknades födelsedag) är ett viktigt datum för Megadeth för då släppte de sitt femte album(1992) vilket kommer att bli gruppens bäst säljande album med en dubbel platinastatus. Albu...

Ovido - Quiz & Flashcards