Alla inlägg den 21 januari 2011

Av Mattias - 21 januari 2011 17:50

1976, eller MCMLXXVI, var et riktigt intressant år. USA firar 200 jubeleum av självständighetsdeklarationen 1776, Steve Jobs och Steve Wozniak bildar företaget Apple Computer Company, Pol Pot Tillträder som premiärminister i Kambodja Sveriges riksdag beslutar att avskaffa mellanölet från den 1 juli 1977, Björn Borg vinner, som förste svensk, herrsingeln i Wimbledonmästerskapen och Ingemar Stenmark, vinner i slalomtävlingen i Aspen och säkrar slutsegern i världscupen i alpin skidåkning för första gången.

Men det är inte enbart dessa händelser som gör MCMLXXXV till ett häpnadsväckande år.


Detta hände också:


Dessa år var väldigt produktiva i mitten av 70-talet. Flera band släpte upp till två album om året och det gör dessa år så otroligt intressamnta. Det stora som händer 1976 är att bandet Iron Maiden bildas av bassisten Steve Harris och det är en framgångssaga som fortfarande rider starkt. Giganterna AC/DC släpper albumen ’High Voltage’ och 'Dirty deeds done dirt sheep’. KISS släpper ’Destroyer’ och 'Rock ’n Roll Over’ Och Rush släpper monsteralbumet 2112.



     


  • Black Sabbath – Technical Ecstasy
  • Judas Priest – Sad Wings of Destiny
  • Led Zeppelin – Presence
  • Led Zeppelin – The Songs Remains the Same
  • Scorpions – Virgin Killer
  • Rainbow – Rising
  • Thin Lizzy - Jailbreak

     


        


Spotify: MCMLXXVI



Av Mattias - 21 januari 2011 17:08

Faith No More - The Real Thing (1989)

 

The Real Thing är Faith No Mores tredje album men det första med Mr Bungle-sångaren Mike Patton bakom micken. Genom att byta ut Chuck Mosley som vokalist och avancera sitt sound genom att kombinera metal, progressiv Rock, hip hop, funk, jazz och soul lyckades bandet få det genomslag som de var värda.

Men det var dock inte förren Albumets andra singel 'Epic' gavs ut som det stora genombrottet kom. Låtar från detta album har används flitigt i både Tv-spel och filmer. Bland annat kan man höra 'From out of nowere' i Madden NFL 2005 och NHL 2005, 'Epic' i Rockband och Singstar, 'Falling to Pieces' i Black Hawk Down och 'Suprise! You´re Dead' ,vilken Jim Martin skrev redan på 70-talet, i Gremlins 2, The New Batch.


Spotify: Faith No More – The Real Thing


Kolla in: Spår 11 - Edge of the world

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards