Alla inlägg den 17 januari 2011

Av Mattias - 17 januari 2011 12:02

Ken Kelly är nog mest känd för att vara en framstående konstnär inom fantasy genren. Han har i sin över 30 år långa karriär framförallt inriktat sig på ’Sword and Sorcery’ och hjälte-fantasy.

Ett av hans stora verk kretsar kring hjälten ’Conan the Barbarian’. Känt för hans konst är storslagna slagfält, muskulösa hjältar och lättklädda kvinnor. Kelly fick erbjudande att designa skivomslag. Detta resulterade i alla fall i fem framgångsrika målningar.

Ken Kelly har designat albumomslagen ’Destroyer’ och ’Lovegun’ För gruppen KISS samt en målning till KISS army norway. Vidare har han designat Manowars ’Kings of Metal’, Rainbows ’Rising’ och Coheed and Cambrias 'Good Apollo, I'm Burning Star IV, Volume Two: No World for Tomorrow'.

      

      


Av Mattias - 17 januari 2011 11:57

Iron Maiden – Peace of mind (1983)

  

Det var meningen att gruppens fjärde album egentligen skulle namngetts ’Food for Thoughts’ men ändrades till ’Peace of Mind’ för att passa bättre till albumets art-work.

’Peace of mind’ är det andra albumet som sångaren Bruce dickinsson sjunger på och det första album vars titel inte är ett namn på ett av spåren. Uttrycket ’Peace of mind’ finns dock med i texten i spåret ’Still life’, som är nr. 6 i ordningen.

Albumets koncept är centrerat på gruppens intressen inom litteratur och film. Låten ’Where Eagles Dare’ är inspererad  av filmen med samma namn som är baserad på en bok av Alistar MacLean och ett annat exempel är ’The Trooper’ som är baserad på Tennysons ’Charge the light Brigade’. Albumets sista track var menat skulle heta ’Dune’ men eftersom författaren Frank Herbert inte var så förtjust i hårdrocksband så nekade han bandet tillstånd att använda bokens namn.

I albumets sjätte spåt ’Still Life’ skall det ha inkluderats ett ”hemligt meddelande” som man skall höra om man spelar upp låten baklänges. Det skall vara Batteristen Nicko McBrain som härmar Idi Amin.


Spotify: Iron Maiden – Piece of Mind


Kolla In: Spår 8 - Sun and Steel

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards