Alla inlägg den 25 januari 2011

Av Mattias - 25 januari 2011 10:26

Dio - Holy Diver (1983)

Året var 1982 då sångaren Ronnie James Dio och Batteristen Vinnie Appice valde att lämna bandet Black Sabbath efter en del interna konflikter för att i USA bilda bandet DIO. Bandet släppte sitt debutalbum den 25 may 1983 betitlat, Holy Diver, och det gick in på plats nummer åtta på IGN´s Tot 25 metal albums.


Albumomslaget ansågs vara ganska kontroversiellt då det innehöll en djävul som dräper en präst. Dio kontrade med att man inte skall döma "boken av dess omslag" att det lika väl hade kunnat vara en präst som dödar en djävul. Djävulen ifråga som pryder omslaget blev en maskot för bandet och kom att kallas för "Murray" vilken skulle pryda fler omslag i framtiden. Det sägs även att om man vänder Dios logga upp-och-ned så kan man uttyda orden "DIE" eller "DEVIL".


Albumet innerhåller de båda monsterhitsen 'Holy Diver' och 'Rainbow in the Dark' som båda ansees av många som bandets absolut finaste verk. De båda låtarna tog var sin plasering på US mainstream Rock Tracks som nummer 40 respektive nummer 14.


Spotify: Dio – Holy Diver


Kolla in: Spår 1 - Stand up and shout


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards